Project

General

Profile

Bug #294

hdactl hanging

Added by khelmar about 12 years ago. Updated almost 12 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
-
Target version:
-
Start date:
09/06/2009
Due date:
% Done:

0%


Description

After creating a new web-app (to work on app packaging), hdactl apparently stopped responding, as the web-app was not added to the dynamically updated named database (/var/named/dynamic/hda-n2a.conf). The alias did not work via ping or nslookup via the HDA server.

There were 3 hdactl processes via ps -aux - two were marked as sleeping for > 500 seconds, and one had no annotation near it. hdactl-hup didn't restore function. killall hdactl also failed to kill the processes.

killall -9 hdactl DID work at killing the processes, and the server returned to normal after running hdactl. Strangely, after killing the processes, there was no lock file at /var/lock/subsys/hdactl.

Unfortunately, I'm not sure what steps to take to recreate this - it seemed to happen randomly.

Signs of bug occurrence:

- Failure of new web-apps to resolve, while old web-apps / previously installed programs still work normally
- Inability to install new apps from the 'available' sub-tab (hangs on the 'Preparing to install...' text, while /var/log/amahi-app-installer.log just lists "Installing app" and the app info.

Temporary fix:
killall -9 hdactl
hdactl

Nothing seems abnormal in the /var/log/messages file.

History

#1 Updated by cpg almost 12 years ago

  • Project changed from apps to platform

#2 Updated by cpg almost 12 years ago

  • Status changed from New to Closed

Fixed
Applied in changeset 91a7f5cfc79875fcc75fb2ba886d63d1f3297d39

Also available in: Atom